Lennox ❤ lärare


Lärarnas Riksförbund driver frågan om rimlig tid till förberedelse för lektioner för lärare. Lennox fick uppdraget att skapa ett filmkoncept för förbundets egna sociala kanaler. Det övergripande målet var att engagera och mobilisera förbundets 90 000 medlemmar i en fråga som påverkar deras arbetsmiljö varje dag.

Det går, men det är inte rätt


I det kreativa arbetet lekte vi med tanken att andra yrkesgrupper skulle tvingas göra sina förberedelser utanför arbetsplatsen och utanför ordinarie arbetstid. Det var viktigt att hitta en tonalitet som inte landade i ett misslyckande, utan i att lyckas trots omständigheterna. Vi landade i konceptet “Det går, men det är inte rätt”. Vi placerade en kock, en hockeymålvakt och en operasångare i pendlingssituationer.

Eftersom budgeten var begränsad agerade Lennox produktionsbolag, och rekryterade Amna Maksumic som producent och Alexandra Dahlström som regissör. Inspelningen genomfördes under två dagar dag i Stockholm – i Kungsträdgårdens tunnelbana, på Kungsholmens gymnasium, på gröna linjen samt vid en busshållplats.

Filmen lanserades av Lärarnas Riksförbund i förbundets egna kanaler (Facebook och Instagram) under april 2019 och spreds organiskt.


Arbetsgrupp

Idé, koncept, manus och produktion: Lennox PR (Robert Svensson, Elin Ahldén och Sofie Falkloo). 

Producent: Amna Maksumic
Regissör: Alexandra Dahlström
Fotograf: Zoe Que
Kostymör/attributör: Lisa Pyk
Produktionskoordinator: Karin Meiton

Inspelningsledare: Nilas Lindgren
Ljud: Simon Smårs
Elektriker: Peter Övgård

B-foto: Jonatan Bjerke

Make: Sofia Lewandrowski
Produktionsassistent: Adam Strömberg
Hockespelare: Mak Omanovic
Kock: Pia Meiyáo Do
Operasångare: Arash Azarbad
Lärare: Eva Tarandi